MÉHÉSZ TARTOTT ELŐADÁST

vasárnap, 24 július 2022

A SZIM óvodában a Méhecske csoportban Szabóné Szentesi Mária tagóvoda-vezetővel beszélgetünk a beporzók napja alkalmából.

 

2008 óta ünneplik március 10-én ezt az új zöld jeles napot, ahol ma Kiss Mihály méhész tart előadást arról miért kell védeni a méheket, a pillangókat és hogyan segíthetünk a beporzóknak.

 

Az óvoda kertjében is vannak növények, virágokat, hogy kora tavasztól késő őszig mindig találjanak ételt, de vizet is raknak ki.

Az előadás előtt és utána is beszélnek az óvónők a kicsikkel a méhekről, feladatokkal, rajzokkal, de beszélnek a méz jótékony hatásairól is.

 

 

Kiss Mihály méhész szerint óvodás korban kell a mézet megszerettetni, hogy ne cukrot használjanak a családok édesítésre, hanem mézet.

 

Aztán lehet a méhekkel, az eszközökkel megismertetni őket. A hideg miatt csak a látványkaptárt nem hozta el a méhész az óvodába, de az eszközeit és a díjnyertes mézeit igen.

 

2021-ben nagyon sikeres évet zárt Kiss Mihály, a repce, akác és a napraforgó méze mennyiségileg és minőségileg is kiváló lett.

A gyulai mézfesztiválon, a legmagasabb elismerést kapta a napraforgó méze, kategóriájában országos első helyezést ért el.

 

Kiss Mihály nagyon büszke erre, s mint mondta, megerősíti őket abban, hogy továbbra is a minőségi méz nagykövetei legyenek.

 

A szakember tanácsa, a kicsiknek vajas kenyérre tegyük az akácmézet, mert úgy finomabb és hamarabb megszeretik.