KIHÍVÁS NAPJA A SZENT ERZSÉBET ÓVODÁBAN

péntek, 05 július 2024

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda is csatlakozott ahhoz országos programhoz, amelyet a kihívás napjának neveznek. Hogy mi is ez pontosan, a következő tudósításból kiderül.

A Kihívás Napja talán az év talán legaktívabb napját jelenti. Hazánkban eddig 1596 település vett részt a vetélkedésben, de különböző kategóriák szerint mérettethetik meg magukat az önkormányzatok, oktatási intézmények, rendvédelmi szervek, munkahelyi csapatok, és a sportszervezetek is.A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda is csatlakozott a programhoz. Fodor Mónika, a tagóvoda vezetője riporterünknek elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartják, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek a hétköznapok során. Ezen a napon pedig aszülők is bekapcsolódtak a vetélkedőkbe és a játékokba.

Kovácsné Fodor Mónika tagóvoda igazgató.

Egy nap az egészségért. Ez a nap erről szól. A mozgás az testi és lelki egészség a gyermek és szülők számára, ezért gondoltuk azt, hogy ehhez a naphoz csatlakozunk. A mozgást népszerűsítő játékok mindig nagyon nagy érdeklődést keltenek a gyermekek körében. A mai napon a szülőket is egy kis aktivitásra bírtuk, ezen a napon őket is bevontuk a programba.

A tagóvoda vezetőjét arról is kérdeztük milyen feladatok, játékok várnak a gyerekekre és a szüleikre a mai nap során.

Kovácsné Fodor Mónika tagóvoda igazgató.

Ami nagyon népszerű és nagyon régi játék, az ugróiskola, azon mennek végig a gyerekek. A szlalompályán pedig talicskával végig egyensúlyozva a labdákat kell végig vinniük. Kint bemelegítő, mozgásos zenés tornát is tervezünk, és a tornaszobánkban, ami nagyon szépen és nagyon jó játékokkal fel van szerelve, egyensúlyozó gyakorlatokat próbálhatnak ki a szülőkkel együtt az apróságok.

A tagintézmény dolgozói nagyon jó kapcsolatot ápolnak a gyerekek szüleivel. Ez a nap pedig még inkább közelebb hozta a gyerekeket, szüleiket és az óvodapedagógusokat.

 

Forrás: infokarcag.hu